Tatlılar /Pastries

September 25, 2007 onebenbirsey

Cevizli Kete
1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 su bardağı ılık su
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 su bardağı sıvıyağ
4 adet yumurta
yarım kg. dövülmüş ceviz,
tuz
YAPILIŞI
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için kibrit kutusu büyüklüğünde yaş mayayı. 1 su bardağı ılık suda kabarana dek bekletin. Daha sonra 4 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 su bardağı sıvıyağ, 3 adet yumurta ve tuzu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurdan, cevizden daha iri parçalar koparın. Tepsi büyüklüğünde yufkalar açın. Kalan 1 su bardağı sıvıyağı yufkaların üzerine gezdirin. Her birinin üzerine dövülmüş ceviz serpin, önce rulo biçiminde sarın. Daha sonra kendi etrafında dolayın. Kalan 1 adet yumurtanın sarısını da çırpıp, 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Trabzon bezesi

Kocakarı Gerdanı

Entry Filed under: Uncategorized

Leave a comment

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

September 2007
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Most Recent Posts